Kabeljauw met kokkels en venkel in de oven
Porties
2
personen
Porties
2
personen
Ingrediƫnten
300
g
kabeljauw
in stukken
500
g
kokkels
150
g
kerstomaatjes
geel, rood, oranje
5
schijfjes
citroen
1
hand
peterselie
fijn gehakt
1
el
venkelzaad
verbrijzeld in de vijzel
olijfolie
1
geut
pastis
pezo
loof van de venkel
om af te werken
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Spoel de kokkels verschillende keren in zout water om het zand te verwijderen.
Snij de tomaatjes in twee.
Leg de kabeljauw in een ovenschaal met de venkel en de tomaatjes. Verdeel de kokkels erover en kruid met de peterselie, pezo en het venkelzaad.
Besprenkel met de pastis en de olie en zet nog eens goed onder elkaar.
Steek er de citroenschijfjes tussen en schuif 20 minuten in de oven. Roer halfweg een keertje om.
Lekker met stokbrood en kruidenboter.
Notities
Van deze gerechtjes word ik gewoonweg gelukkig.
Zo smaakvol en supersnel klaar!