Kabeljauw met kokkels en venkel in de oven
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 300g kabeljauwin stukken
  • 500g kokkels
  • 150g kerstomaatjesgeel, rood, oranje
  • 5schijfjes citroen
  • 1hand peterseliefijn gehakt
  • 1el venkelzaadverbrijzeld in de vijzel
  • olijfolie
  • 1geut pastis
  • pezo
  • loof van de venkelom af te werken
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Spoel de kokkels verschillende keren in zout water om het zand te verwijderen.
  3. Snij de tomaatjes in twee.
  4. Leg de kabeljauw in een ovenschaal met de venkel en de tomaatjes. Verdeel de kokkels erover en kruid met de peterselie, pezo en het venkelzaad.
  5. Besprenkel met de pastis en de olie en zet nog eens goed onder elkaar.
  6. Steek er de citroenschijfjes tussen en schuif 20 minuten in de oven. Roer halfweg een keertje om.
  7. Lekker met stokbrood en kruidenboter.
Notities

Van deze gerechtjes word ik gewoonweg gelukkig.

Zo smaakvol en supersnel klaar!