Kabeljauwburger met erwten-ricottasausje
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
  • 4stukjes kabeljauwongeveer 400 g
  • 1hand peterseliefijn gesnipperd
  • 1hand bieslookfijn gesnipperd
  • 4 hamburgerbroodjes
  • pezo
  • 2 eitjes
  • bloem
  • panko
  • 1/2 komkommerin schijfjes
  • 1/2 ijsbergslain sliertjes
  • 3 snoeppaprika’sen reepjes
  • 2 tomatenin blokjes
  • 1hand diepvrieserwtjesgeblancheerd, afgekoeld
  • olijfolie
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de vis in stukjes en doe ze in een hoge maatbeker. Kruid met pezo en mix met de staafmixer glad. Breng op smaak met de peterselie en de bieslook en kruid met pezo. Roer goed onder elkaar.
  3. Vorm er vier gelijke burgers van en paneer ze: eerst door de bloem, vervolgens door het losgeklopt ei, tenslotte door de panko.
  4. Bak de visburgers in een pan met olijfolie mooi bruin.
  5. Bak de hamburgerbroodjes zoals aangegeven staat op de verpakking.
  6. Maak het sausje: zie Erwten-ricottasausje
  7. Dresseer de borden met de groentjes.
  8. Snij de broodjes open leg er de visburger op en besmeer royaal met de saus, bedek met het tweede broodje. Leg op ieder bord een burger.
  9. Zet de rest van de saus in een potje op tafel voor de liefhebbers.
Notities

Erg gaat niks boven een zelfgemaakte visburger! Zeker met dit lekkere sausje!