Kalfsbrochette met krieltjes, gebakken little gem sla en vitello tonnato-dressing
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
Brochette
  • 2 dikke kalfs medaillonsin blokjes gesneden
  • 1/2 rode uiin vier gesneden
  • 3 champignonsgehalveerd
  • 1 courgette4 tal linten met de dunschiller gemaakt
Aardappelen
  • 8 krieltjesbeetgaar gestoomd en gehalveerd
  • gedroogde tijm
Sla
  • 1 little gemgehalveerd in de lengte
  • texmex kruiden
Extra
  • olijfolie
  • pezo
Vitello tonnato-saus
  • 1blik tonijnnatuur
  • 3el mayonaise
  • 1beetje citroensap
Instructies
  1. Maak de saus: doe de uitgelekte tonijn en de mayonaise in een maatbeker en mix glad. Breng op smaak met citroensap en pezo. Maak de saus wat lopender door een beetje water toe te voegen.
  2. Maak de brochette: een blokje kalfsvlees, een champignon, een blokje kalfsvlees, een lintje courgette, een blokje kalfsvlees en een rode ui. Wissel af tot de ingrediƫnten op zijn. Kruid met pezo.
  3. Kruid de aardappelen met pezo en tijm. Besprenkel met olijfolie.
  4. Kruid de little gem met pezo en texmex kruiden. Besprenkel met olijfolie.
  5. Grill alles op de BBQ.
  6. Leg een brochette, enkele krieltjes en een slahart op elk bord, serveer met de vitello tonnato saus.