Kalfsbrochette met krieltjes, gebakken little gem sla en vitello tonnato-dressing
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
Brochette
2 dikkekalfs medaillonsin blokjes gesneden
1/2rode uiin vier gesneden
3champignonsgehalveerd
1courgette4 tal linten met de dunschiller gemaakt
Aardappelen
8krieltjesbeetgaar gestoomd en gehalveerd
gedroogde tijm
Sla
1little gemgehalveerd in de lengte
texmex kruiden
Extra
olijfolie
pezo
Vitello tonnato-saus
1bliktonijnnatuur
3elmayonaise
1beetjecitroensap
Instructies
Maak de saus:
doe de uitgelekte tonijn en de mayonaise in een maatbeker en mix glad.
Breng op smaak met citroensap en pezo.
Maak de saus wat lopender door een beetje water toe te voegen.
Maak de brochette:
een blokje kalfsvlees, een champignon, een blokje kalfsvlees, een lintje courgette, een blokje kalfsvlees en een rode ui. Wissel af tot de ingrediƫnten op zijn.
Kruid met pezo.
Kruid de aardappelen met pezo en tijm.
Besprenkel met olijfolie.
Kruid de little gem met pezo en texmex kruiden.
Besprenkel met olijfolie.
Grill alles op de BBQ.
Leg een brochette, enkele krieltjes en een slahart op elk bord, serveer met de vitello tonnato saus.