Kalkoenlapje met snijboontjes en mosterdsaus
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediënten
  • 4 kalkoenlapjes
  • 1 uifijn gesneden
  • 750g snijbonenin schuine stukjes gesneden
  • 200g spekblokjes
  • 200ml cider
  • 200ml water
  • 1/2 kippenbouillonblokje
  • 200ml room of alpro
  • pezono
  • 2el graantjes mosterd
  • 6 à 8grote aardappelenbloemige
  • 1noot boter
  • 1geut melk
  • blanke roux
Instructies
  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en stamp ze fijn met wat boter en een geut melk. Breng op smaak met pezono.
  2. Stoom de snijbonen beetgaar.
  3. Bak het spek aan in een steelpannetje, voeg de ui toe en gaar mee. Doe er nu ook de snijbonen bij en kruid met pezo.
  4. Maak de saus: Doe de cider, het water en het bouillonblokje in een steelpannetje en laat 15 minuten zachtjes koken. Voeg de room en de mosterd toe. Kruid indien nodig bij met pezo. Dik de saus in met blanke roux.
  5. Kruid de kalkoenlapjes met pezo en bak ze mooi bruin in een pan met boter.
  6. Dresseer de borden: leg op elk bord wat boontjes, twee quenelles puree en het kalkoenlapje met de mosterdsaus.
Notities

Je kan ook gevogeltefond gebruiken in plaats van een bouillonblokje.

Er gaat niks boven dagelijkse kost!

Hou je niet van alcohol in het eten laat dan de cider gewoon weg.

Een quenelle is een langwerpig balletje dat je maakt met behulp van twee soeplepels, bekijk filmpje op Youtube.