Kalkoenrolletje in een krokant jasje met pompoenfrietjes en boontjes met pancetta
Porties
2
personen
Porties
2
personen
Ingrediënten
Sausje
125
g
Griekse yoghurt
1/4
teentje
look
geperst
3
takjes
dragon
Vlees
2
kalkoenlapjes
2
el
kruidenkaas
100
g
quinoa
6
el
maizena
2
eieren
Groenten
1/2
butternut pompoen
30
groene boontjes
50
g
pancetta
olijfolie
boter
pezo
paprikapoeder
Instructies
Sausje
Hak de dragonblaadjes fijn. Meng de Griekse yoghurt met de dragon en de look. Kruid met pezo.
Vlees
Leg het vlees tussen een vel plasticfolie op een houten snijplank en klop het wat platter met een vleeshamer of deegrol.
Besmeer de lapjes met de kruidenkaas en rol ze op. Kruid de buitenkant met pezo.
Haal de rolletjes eerst door de maïzena, dan door het losgeklopt ei en als laatste door de quinoa.
Bak ze in olijfolie goudbruin, zorg dat het vlees doorbakken is.
Boontjes
Kook de boontjes in gezouten water en spoel direct onder koud stromend water. Neem telkens vijf boontjes en rol er een plakje pancetta rond.
Bak ze in een pan met boter.
Pompoen
Verwarm de oven op 200 graden.
Schil de pompoen en snij de pompoen in dikke frieten.
Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en kruid ze met paprikapoeder en zout. Besprenkel ze met olijfolie en zet ze 20 minuten in de oven.
Afwerking
Zet op ieder bord een kommetje met saus, wat frietjes, drie rolletjes met boontjes en de rollade.
Notities
De saus smaakt het beste bij het vlees.
Kruid de frietjes goed!