Kalkoenstoofvlees
Porties
2 – 3personen
Porties
2 – 3personen
Ingrediƫnten
  • 500g kalkoenblokjes
  • 1noot boter
  • 1 uifijn gesnipperd
  • 1teentje lookgeperst
  • 2 worteltjesgeschild en in schijfjes gesneden
  • 2takken seldergeschild en in brunoise gesneden
  • 70g tomatenpuree1 klein blikje
  • 125ml rode wijn1/2 klein flesje
  • 500ml water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • pezo
  • 1takje rozemarijn
Instructies
  1. Kruid het vlees met pezo en schroei het dicht in een hete pan met boter. Schep het vlees in de slowcooker
  2. Bak in dezelfde pan de ui en de look aan, voeg ook de wortelschijfjes en de selder toe.
  3. Voeg het tomatenpuree toe en laat even mee bakken.
  4. Blus met de rode wijn, laat 2 minuten inkoken. Kruid met pezo, het takje rozemarijn en het kippenbouillonblokje. Giet alles bij het vlees.
  5. Voeg ook nog een halve liter water toe.
  6. Nu laat je de slowcooker zijn werk doen. Dit zal ongeveer 3 uur opstaan, op middelhoge stand.
  7. Dik indien nodig in met bruine roux.
Notities

Je kan het natuurlijk ook gewoon op je kookfornuis klaarmaken, hou er rekening mee dat het wel vlugger zal klaar zijn.