Kip cacciatore
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
  • 8 kippenbouten
  • olijfolie/ boter
  • pezo
  • kippenkruiden
  • 2 rode uifijn gesnipperd
  • 2teentjes lookgeperst
  • 250g kastanje champignonsin vier gesneden
  • 1 rode paprikain stukjes
  • 2 gele paprika’sin stukjes
  • 2el tomatenpuree
  • 100ml droge witte wijn
  • 2blikken tomatenblokjes met kruiden
  • 4takjes tijm
  • 1 1/2 oregano
  • 1/2 kippenbouillonblokje
  • 1blik zwarte olijven, ontpit
  • 1/2potje kappertjes
  • 2handjes peterseliefijn gehakt
Instructies
  1. Kruid de kip met pezo en kippenkruiden. Bak mooi bruin in een pan met boter of olijfolie. Haal ze uit de pan en leg ze in een grote kookpot.
  2. Stoof in dezelfde pan de ui en de look aan.
  3. Voeg de champignons toe en bak mee aan.
  4. Voeg de paprika’s toe en stoof even mee aan.
  5. Doe de tomatenpuree erbij en bak even aan, bus met de witte wijn. Giet alles over de kippenboutjes.
  6. Voeg de tomatenblokjes toe. Spoel de blikken met een beetje water en giet ook bij de kippenbouten.
  7. Kruid met pezo, oregano, tijm en het kippenboillonblokje.
  8. Laat 30 Ć  40 minuten pruttelen, tot de kip gaar is.
  9. Voeg de olijven en de kappertjes toe, dik de saus een beetje in met bruine roux.
  10. Werk af met peterselie.
Notities

Lekker met pasta, krieltjes of ciabatta.

Simpel en boordevol smaak!

Je kan de overschot van de saus invriezen, kan dienen als pasta saus (voeg eventueel wat gehakt toe aan de saus).

De letterlijke betekenis van ‘cacciatore’ is ‘jager’. Kip cacciatore staat dus voor kip bereid op de wijze waarop Italiaanse jagers dit vroeger deden. Vandaar dat ze ook vaak konijn gebruikten in plaats van kip.