Kip curry
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediënten
  • 2 kipfiletsin blokjes
  • olijfolie
  • 1koffielepel paprikapoeder
  • 1zoete puntpaprikain reepjes gesneden
  • 1 gele paprikain reepjes gesneden
  • 200ml kokosmelk
  • 50ml sojaroom
  • 100ml water
  • 1/3 kippenbouillonblokje
  • pezo
  • 2koffielepels madrascurry
  • 1/2koffielepel kurkuma
  • 2 à 3 wortelsmet de dunschiller in tagliatelle gesneden
  • 1 appelgeschild en in blokjes gesneden
  • 3 lente-uitjesin ringetjes gesneden
  • blanke roux
Instructies
  1. Bak de kippenblokjes kort aan in een pan met olijfolie, kruid met paprika poeder en pezo.
  2. Voeg de paprika reepjes en het wit gedeelte van de lente-uitjes. Giet de kokosmelk, de room en het water erbij. Kruid met de kurkuma, het bouillonblokje en de curry. Laat 10 minuten sudderen.
  3. Voeg na 10 minuten de worteltagliatelle en de appelblokjes toe. Laat nog 5 minuten sudderen. Proef en kruid bij indien nodig.
  4. Dik de saus een beetje in indien gewenst met blanke roux.
  5. Serveer in kommetjes en werk af met het groen van de lente-uitjes.
Notities

Lekker met rijst.

Zeer lekker en gemakkelijk receptje.