Kip drumsticks in tomatensaus met pasta
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediënten
Groenten enz..
  • 2 à 3 kip drumsticks per persoon
  • 2 rode uienin halve ringen gesneden
  • 4dikke wortelsin schijfjes gesneden
  • 1blik tomaten blokjes
  • 1/2 kippenbouillonblokje
  • 2handjes zwarte olijven
  • 10 gedroogde abrikozengehalveerd
  • noot boter
  • 1hand basilicum blaadjesafwerking
  • 450g pasta
  • parmezaanvoor de liefhebbers
Marinade drumsticks
  • 2teentjes lookgeperst
  • 2el perenstroop
  • 1koffielepel sumak
  • 1/2koffielepel zout
  • 2koffielepels ras-el-hanoutik had er geen in huis en heb die zelf gemaakt
  • 2el appelazijn
  • 4el olijfolie
Instructies
  1. Maak eerst de marinade door al de ingrediënten voor de marinade goed te mengen. Doe de kip drumsticks in een plastic zakje en giet er de marinade over. Meng goed en sluit het zakje goed af, laat ze minsten 2 uur marineren.
  2. Laat wat boter smelten in een diepe pan Haal de drumsticks uit de marinade en bak ze mooi bruin in de pan
  3. Voeg de ui en de worteltjes toe. Overgiet met de rest van de marinade.
  4. Doe er de tomatenblokjes bij en het kippenbouillonblokje.
  5. Laat 20 minuten sudderen. Voeg er de abrikozen en de olijven aan toe en laat verder garen, tot de kip gaar is.
  6. Kook intussen de pasta in gezouten water zoals aangegeven staat op de verpakking.
  7. Giet de pasta af en doe deze in een diepe kom, daarop de saus met de kip drumsticks en werk af met verse basilicum.
  8. Serveer er voor de liefhebber nog wat Parmezaanse kaas bij.
Notities

Dit gerecht heeft een zoete en pittige toets.

Sumak is een fris specerij met een citroentoets: lekker bij kip, lamsvlees en tomaatjes.