Kip met aardappelen, appeltjes en salie
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
  • 1 biokip
  • 2 rode uienin halve ringen gesneden
  • 4grote aardappelenin vier gesneden
  • 2 jonagold appelszonder klokhuis in vier gesneden
  • 12blaadjes salie
  • kerriekruiden
  • garam masala
  • 100g boter
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Kruid de kip langs alle kanten met de kerriekruiden en garam masala. Leg ze in een ovenschaal.
  3. Leg rondom de kip de aardappelen, de ui en de appelpartjes.
  4. Kruid het geheel met wat pezo en de salie blaadjes. Werk af met de nootjes boter.
  5. Plaats de kip een uur in de oven. Controleer of de kip gaar is. Zo niet, verhoog dan de temperatuur naar 180 graden en zet nog 10 minuten extra in de oven.
  6. Versnijd de kip en verdeel over de borden.
Notities

Wanneer je niet gewoon bent om een kip te versnijden: neem dan kippenboutjes of billetjes. Kook de aardappelen dan 10 minuutjes voor, want de billetjes moeten minder lang in de oven!

Neem ook een kip van goede kwaliteit, zodat je sappig vlees hebt en geen uitgedroogde kip!