Kip met bospaddenstoelen in roomsaus en knolselderpuree
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
Paddenstoelen saus
  • 200g bospaddenstoelen mixin schijfjes
  • 100g kastanje champignonsin schijfjes
  • 1geut olijfolie
  • 2 sjalotjesfijn gesneden
  • 1teentje lookgeperst
  • 4sneetjes pancettain reepjes
  • 100ml room of alpro
  • 100ml water
  • 1/4 kippenbouillonblokje
  • 100ml witte wijn
  • 1takje tijm
  • 1blaadje laurier
  • 4stengels peterselie
  • blonde roux
Overige
  • 300g kippenborst haasje
  • kippenkruiden
  • 1handje verse bieslookfijn gehakt
  • 6 middelgrote aardappelenbintjes
  • 1kleine knolselder
  • 1noot boter
  • pezono
  • 1el zure room
Instructies
  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
  2. Schil de knolselder en stoom gaar. Mag goed gaar zijn.
  3. Maak ondertussen de saus: Stoof de sjalotjes glazig in wat olijfolie. Voeg de look en pancetta toe, bak eventjes mee. Doe er nu de paddenstoelen bij en bak ze mee op. Bevochtig nu het geheel met room, witte wijn en water. Ook het bouillonblokjes mag erbij. Bind laurier, peterselie stengels en tijm op met keukentouw en voeg toe, laat 15 minuutjes zachtjes pruttelen. Kruid eventueel bij met pezo en bind de saus wat indien nodig met blonde roux.
  4. Maak de puree: Mix de knolselder met de staafmixer en voeg zure room, boter en pezono toe. Stamp de aardappelen en roer hier de knolselder onder, proef en kruid bij.
  5. Doe wat boter in een pan en bak hierin de kip goudbruin, kruid met kippenkruiden.
  6. Dresseer de borden: schep de knolserderpuree in het midden van een diep bord, de paddenstoelen saus er rond en de kip er bovenop. Werk af met bieslook.
Notities

Herfstgerechtje, simpel en lekker.

Je kan de wijn ook weglaten.