Kip met champignons en bloemkoolrijst
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 300g kipfiletin blokjes
  • 2koffielepels paprikapoeder
  • 1koffielepel lookpoeder
  • 1koffielepel uienpoeder
  • pezo
  • 2nootjes boter
  • 1 uifijn gesnipperd
  • 1teentje lookgeperst
  • 250g champignonsin vier gesneden
  • 1 rode paprikain stukjes
  • 250ml water
  • 1/2 kippenbouillonblokje
  • 1koffielepel tomatenpuree
  • 1koffielepel worcestersaus
  • harissapastanaar smaak
  • 100ml room
  • 1geut cognac
  • 1kleine bloemkoolvermalen tot rijst (400gram)
  • verse basilicum
Instructies
  1. Doe de kip in een kom en kruid met pezo, 1 koffielepel paprikapoeder, lookpoeder en uienpoeder. Bak de kip aan in een nootje boter. Haal uit de pan.
  2. Doe in dezelfde pan nog een nootje boter en stoof de ui en de look hier in aan.
  3. Voeg de champignons en de paprika toe, bak even mee aan.
  4. Doe het tomatenpuree erbij en bak kort mee aan.
  5. Blus met de cognac en het water. Kruid met 1 koffielepel paprikapoeder, pezo, het bouillonblokje, de harissapaste en de worcestersaus.
  6. Voeg de room en de kippenblokjes toe en laat op een zacht vuurtje verder garen. Proef en kruid eventueel bij met pezo.
  7. Bak de bloemkoolrijst in een geut olijfolie en kruid met pezo en komijn.
  8. Serveer de kip met de bloemkoolrijst en werk af met enkele basilicum blaadjes.
Notities

Ook met konjac pasta of konjac rijst is dit gerechtje nog koolhydraatarm.

Liever wel koolhydraten? Serveer dit gerecht dan met pasta of puree