Kip met citroensaus en Parmezaan patatjes
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 250g kippenhaasje
  • 1/2 bio citroenin schijfjes
  • 2 zoete puntpaprika’sin reepjes gesneden
  • 200ml sojaroom
  • 1el kappertjes
  • 300g krieltjesgehalveerd of in vier gesneden
  • 35g parmezaangeraspt
  • 1handje peterseliefijn gehakt
  • olijfolie
  • pezono
  • blanke roux
Instructies
  1. Doe de krieltjes in een kom en roer er een el olijfolie door. Kruid ze met pezo. Doe ze op een bakplaat of in de airfryer, leg er bakpapier onder! Bak ze ongeveer 15 minuten op 180 graden. Oven voorverwarmen, airfryer moet je niet voorverwarmen. Bestrooi ze met de Parmezaanse kaas en bak nogmaals 10 minuten of tot ze gaar zijn.
  2. Kruid de kip met pezo en bak aan in een pan met olijfolie. Voeg de citroenschijfjes toe en laat mee aanbakken. Doe de paprika erbij en laat mee aanstoven.
  3. Voeg de sojaroom toe. Breng op smaak met pezono en de kappertjes. Dik de saus eventueel wat in met blanke roux.
  4. Serveer de kip met de saus en de Parmezaan aardappeltjes. Werk af met de peterselie.