Kip met kerstomaatjes en polenta
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 300g kippenblokjes
  • 250g kerstomaatjes
  • 1 avocado
  • 1 limoen
  • 1handvol jonge spinazie
  • geroosterde sesamzaadjes
  • 1 rode ui
  • 1 1/2eetlepel tex mex kruiden
  • 4eetlepels volle yoghurt
  • 1handje koriander
  • 300ml melk
  • 1/2blokje groentenbouillon
  • 1klontje boter
  • pezo
Instructies
  1. Halveer de tomaatjes.
  2. Was de spinazie.
  3. Snij de avocado in blokjes en besprenkel met wat limoensap.
  4. Snipper de rode ui fijn.
  5. Meng de kippenblokjes met de ui,1 eetlepel tex mex kruiden, wat limoensap en wat olijfolie, meng goed. Bak de kip krokant in een pan met wat olijfolie.
  6. Maak ondertussen de dressing: 4 eetlepels yoghurt met 1/2 eetlepel tex mex kruiden een handje gehakte koriander, wat limoen en afkruiden met pezo.
  7. Breng nu 300 ml melk aan de kook met 1/2 groentebouillonblokje. Zodra de melk kookt voeg je de polenta toe en blijf je roeren tot het 1 massa wordt. Voeg op het laatste nog een klontje boter toe.
  8. Bord dresseren: leg de kip, de mango, de tomaatjes en de polenta op het bord en werk af met wat spinazieblaadjes, sesamzaadjes en de dressing.
Notities

Polenta is ook weer iets waar je moet van houden, maar je kan dit natuurlijk net zo goed maken met puree, frietjes of waar je ook al zin in hebt.