Kip-zoete aardappel schotel
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 2 zoete aardappelenin frietjes gesneden
  • 350g kippenhaasjein blokjes gesneden
  • 1el shoarmakruiden
  • 80g gratinkaas
  • 10 kerstomaatjesgehalveerd
  • 1/4 komkommerin blokjes gesneden
  • 1/4 ijsbergslain reepjes gesneden
Sausje
  • 1potje Griekse yoghurt
  • 1teentje lookgeperst
  • 1snuif cayennepeper
Instructies
  1. Maak eerst het look sausje, zo kunnen de smaken zich beter vermengen. Meng alles voor het looksausje onder elkaar en breng op smaak met pezo.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Doe de zoete aardappelfrietjes op een bakplaat met 1,5 el olijfolie, kruid met zout en meng goed onder elkaar. Bak ze 20 minuten in de oven.
  4. Meng de kippenblokjes met een geut olijfolie, de shoarma kruiden en pezo. Bak ze mooi bruin.
  5. Doe de zoete aardappel frietjes in twee ovenvaste schaaltjes. Daarop de kippenblokjes en de gratinkaas. Zet nog eventjes onder de grill.
  6. Verdeel de sla, komkommer en de tomaatjes over de twee schaaltjes. Werk af met looksaus.
Notities

Ideetje van Sandra Bekkari.

Verrassend lekker en vullend gerechtje.