Kip-zoete aardappel schotel
Porties
2
personen
Porties
2
personen
Ingrediƫnten
2
zoete aardappelen
in frietjes gesneden
350
g
kippenhaasje
in blokjes gesneden
1
el
shoarmakruiden
80
g
gratinkaas
10
kerstomaatjes
gehalveerd
1/4
komkommer
in blokjes gesneden
1/4
ijsbergsla
in reepjes gesneden
Sausje
1
potje
Griekse yoghurt
1
teentje
look
geperst
1
snuif
cayennepeper
Instructies
Maak eerst het look sausje, zo kunnen de smaken zich beter vermengen. Meng alles voor het looksausje onder elkaar en breng op smaak met pezo.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe de zoete aardappelfrietjes op een bakplaat met 1,5 el olijfolie, kruid met zout en meng goed onder elkaar. Bak ze 20 minuten in de oven.
Meng de kippenblokjes met een geut olijfolie, de shoarma kruiden en pezo. Bak ze mooi bruin.
Doe de zoete aardappel frietjes in twee ovenvaste schaaltjes. Daarop de kippenblokjes en de gratinkaas. Zet nog eventjes onder de grill.
Verdeel de sla, komkommer en de tomaatjes over de twee schaaltjes. Werk af met looksaus.
Notities
Ideetje van Sandra Bekkari.
Verrassend lekker en vullend gerechtje.