Kippenburger met koolsalade
Porties
6stuks
Porties
6stuks
Ingrediënten
Hamburger
  • 6 hamburgerbroodjes
  • 500g kippengehakt
  • 1hand verse bieslookfijn gesneden
  • 1hand verse oreganofijn gehakt
  • 1hand verse peterseliefijn gehakt
  • pezo
  • paneermeel
  • boter
  • 6handjes rucola
Koolsalade
  • 1/2 rode koolzeer fijn gesneden met de mandoline
  • 150g geraspte worteltjes
  • 1 citroen
  • 3el mayonaise
  • 1à2handjes verse bieslookfijn gesneden
  • 1koffielepel mosterd
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng de verse kruiden onder het gehakt. Voeg paneermeel bij tot het gehakt niet meer te erg plakt. Kruid een beetje met pezo.
  3. Vorm er 6 gelijke burgers van.
  4. Pers de citroen. Meng de mayonaise met het citroensap, de mosterd, de bieslook en kruid met pezo.
  5. Meng de worteltjes met de rodekool, en meng er het sausje onder.
  6. Bak de burgers in een pan met boter. Zorg dat ze zeker doorbakken zijn.
  7. Snij de hamburgerbroodjes door en leg ze eventjes in de oven, zodat ze ook warm zijn.
  8. Leg op ieder broodje wat koolsalade, dan de kippenburger, weer wat koolsalade en wat rucola, sluit de burger met het broodje. Steek er een prikker door en serveer.
Notities

Door de mayonaise onder de koolsalade heb je geen extra saus nodig.

Zorg dat je goed wat verse kruiden mengt onder het gehakt, dit maakt de burger zo lekker!

De kippenburger kan ook als hoofdgerecht, serveer er frietjes en extra salade bij.