Kippendijen boordevol smaak en groentjes
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 4 kippendijen zonder vel
  • 1/2koffielepel gemalen komijn
  • 1/2koffielepel paprikapoeder
  • 1/4koffielepel kurkuma
  • 1/4koffielepel gemberpoeder
  • 1capsule saffraanpoeder
  • 250 rode uienfijn gesnipperd
  • 4 wortelin schijfjes
  • 4takjes selderin elleboogjes
  • 3 rode punt paprika’sin stukken
  • 1blik tomatenblokjes met look400 g
  • 10 gedroogde abrikozenin vier gesneden
  • 1/2 citroenin partjes
  • 1 kaneelstokjes
  • pezo
  • 1teentje lookgeperst
  • 1el honing
  • 1handje basilicum
  • olijfolie
  • pezo
Instructies
  1. Meng de komijn, het paprikapoeder, de kurkuma, het gemberpoeder en het saffraanpoeder. Kruid er de kippendijen mee. Bak ze aan in een tajine met olijfolie. Kruid nog extra met pezo. Haal ze uit de tajine wanneer ze mooi zijn aangekleurd.
  2. Doe nu in de tajine de ui en stoof glazig.
  3. Voeg de selder en de worteltjes toe en stoof mee aan.
  4. Voeg de paprika’s toe.
  5. Bevochtig met de tomatenblokjes en leg de kippendijen er weer bij.
  6. Voeg het kaneelstokje, de look, de honing en de citroenpartjes toe. Kruid het geheel nog bij met pezo. Sluit de tajine en laat op een zacht vuurtje 30 minuten pruttelen.
  7. Voeg de gedroogde abrikozen toe en sluit de tajine terug voor 15 minuten.
  8. Werk de tajine af met verse basilicum.
Notities

Dit is een koolhydraatarm gerecht zonder pasta of aardappelen!

Ook lekker met krieltjes, couscous enz..

De citroen geeft een speciale frisse smaak aan het gerecht.