Kippendijen in romige paprikasaus
Porties
6personen
Porties
6personen
Ingrediƫnten
  • 2kg kippendijenontdaan van het vel
  • 3 sjalottenfijn gesnipperd
  • 3teentjes lookgeperst
  • 1/2 rood pepertjefijn gesnipperd
  • 4 rode punt paprika’sin brunoise
  • 400g roomkaas
  • 1/2 kippenbouillonblokje
  • 400ml water
  • 2koffielepels zacht paprikapoeder
  • 2koffielepels uienpoeder
  • 1koffielepel cayennepeper
  • pezo
  • 1handje peterseliefijn gehakt
  • 1handje zwarte olijvenin ringetjes gesneden
  • boter
  • blanke roux
  • sambal oelekvoor de liefhebbers
Instructies
  1. Meng de uienpoeder, de cayennepeper en het paprikapoeder en kruid er de kippendijen mee aan twee kanten. Kruid ze ook nog met pezo en bak ze mooi bruin in een pan met boter. Haal ze uit de pan en leg ze in een grote kookpot.
  2. Doe in dezelfde pan de ui, de look en het pepertje en stoof glazig.
  3. Voeg de paprikablokjes toe en eventueel de rest van de kruiden van het vlees.
  4. Blus met het water en verkruimel het bouillonblokje erbij.
  5. Laat er nu de roomkaas in smelten. Proef de saus en kruid eventueel nog wat bij met pezo en kippenbouillonblokje. Dik de saus een beetje met blanke roux en giet de saus over de kip.
  6. Zet de kookpot met de kip op een zacht vuurtje en laat ongeveer 25 minuten pruttelen tot de kip gaar is.
  7. Kook de pasta zoals aangegeven staat op de verpakking in gezouten water.
  8. Schep de kip met de saus bij de pasta en werk af met wat peterselie en olijfjes.
Notities

De kip is boterzacht doordat ze in roomkaas is klaargemaakt.

Ik heb voor nog wat extra pit een beetje sambal oelek toegevoegd!

Je kan de pasta vervangen door rijst of noedels.