kippendijen met ras el hanout, groentjes en bloemkoolrijst
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
kip en groentjes
8kippendijen
1groot teentjelookfijn gesnipperd
2sjalotjesfijn gesnipperd
1/2koffielepelharissa
1elras-el-hanout
1gele paprikain stukken
1rode papikain stukken
1groen paprikain stukken
3boter raapjesin partjes
4wortelsin ringen van 1 cm
1/2bio citroenin stukjes, schil moet eraan blijven
500mlwater
1kippenbouillonblokje
4takjestrostomaatjes
pezo
olijfolie
blanke roux
bloemkoolrijst
1bloemkool
1teentjelook
1sjalotjefijn gesnipperd
ras-el-hanout
kurkuma
4blaadjesbasilicum
Instructies
Kip en groentjes
Kruid de kippendijen met pezo en bak ze mooi bruin in een grote kookpot met dikke bodem.
Haal ze uit de pot.
Stoof er nu de sjalot en de look in aan.
Voeg ook de ras-el-hanout en de harissa toe, laat even mee aanbakken.
Voeg nu alle groentjes toe behalve de tomaatjes.
Leg de kippendijen en de citroen erbovenop en bevochtig met het water en de kippenbouillon.
laat op een zacht vuurtje garen tot alles gaar is.
Dik de saus een klein beetje in met blanke roux en kruid bij indien nodig met pezo.
Leg op het allerlaatste de trosjes tomaat bovenop de kip, laat alles nog een 5 minuten doorwarmen.
Bloemkoolrijst
Maal de bloemkool fijn tot rijst in een blender.
Doe wat olijfolie in een pan en stoof het sjalotje met de look glazig.
Kruid met wat ras el hanout en wat kurkuma.
Voeg de bloemkoolrijst toe en bak kort mee, kruid extra met pezo.
Afwerking
Doe de bloemkoolrijst in een dresseerring en schep de kippendijen met de groentjes er rond.
Werk af met een blaadje basilicum.
Notities
Dit gerechtje smaakt nog veel lekkerder wanneer het een nachtje heeft kunnen trekken.