kippendijen met ras el hanout, groentjes en bloemkoolrijst
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
kip en groentjes
  • 8 kippendijen
  • 1groot teentje lookfijn gesnipperd
  • 2 sjalotjesfijn gesnipperd
  • 1/2koffielepel harissa
  • 1el ras-el-hanout
  • 1 gele paprikain stukken
  • 1 rode papikain stukken
  • 1 groen paprikain stukken
  • 3 boter raapjesin partjes
  • 4 wortelsin ringen van 1 cm
  • 1/2 bio citroenin stukjes, schil moet eraan blijven
  • 500ml water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 4takjes trostomaatjes
  • pezo
  • olijfolie
  • blanke roux
bloemkoolrijst
  • 1 bloemkool
  • 1teentje look
  • 1 sjalotjefijn gesnipperd
  • ras-el-hanout
  • kurkuma
  • 4blaadjes basilicum
Instructies
Kip en groentjes
  1. Kruid de kippendijen met pezo en bak ze mooi bruin in een grote kookpot met dikke bodem. Haal ze uit de pot.
  2. Stoof er nu de sjalot en de look in aan. Voeg ook de ras-el-hanout en de harissa toe, laat even mee aanbakken.
  3. Voeg nu alle groentjes toe behalve de tomaatjes. Leg de kippendijen en de citroen erbovenop en bevochtig met het water en de kippenbouillon. laat op een zacht vuurtje garen tot alles gaar is.
  4. Dik de saus een klein beetje in met blanke roux en kruid bij indien nodig met pezo.
  5. Leg op het allerlaatste de trosjes tomaat bovenop de kip, laat alles nog een 5 minuten doorwarmen.
Bloemkoolrijst
  1. Maal de bloemkool fijn tot rijst in een blender.
  2. Doe wat olijfolie in een pan en stoof het sjalotje met de look glazig. Kruid met wat ras el hanout en wat kurkuma.
  3. Voeg de bloemkoolrijst toe en bak kort mee, kruid extra met pezo.
Afwerking
  1. Doe de bloemkoolrijst in een dresseerring en schep de kippendijen met de groentjes er rond. Werk af met een blaadje basilicum.
Notities

Dit gerechtje smaakt nog veel lekkerder wanneer het een nachtje heeft kunnen trekken.