Kippenhaas brochette met groene groenten en mango-saus
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
Brochettes
  • 300g kippenhaasjein blokjes gesneden
  • 1teentje lookgeperst
  • 1 sjalotfijn gesnipperd
  • 1grote el peterseliefijn gehakt
  • 1koffielepel currypoeder
  • 1/2el gerookt paprikapoeder
  • 1geut olijfolie
  • pezo
Groene groenten
  • 400g princessenboontjeszuiver gemaakt
  • 1/2 broccoliin kleine roosjes
Mango-saus
  • 1/2 rijpe mangoin stukjes
  • 1/4 appel, jonagoldgeschild en in stukjes
  • 50ml kokosmelk
  • 1snuif kurkuma
Instructies
  1. Maak eerst de marinade: Meng hiervoor alle ingrediƫnten voor de marinade onder elkaar. Meng goed, voeg de kippenblokjes toe en roer weer goed om. Laat een half uurtje marineren uit de koelkast, roer af en toe om.
  2. Stoom de broccoli beetgaar en spoel onder koud stromend water. Kook de boontjes in gezouten water met bicarbonaat, beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water.
  3. Maak de mango-saus: Mix de mango, de appel en het kokosmelk met de staafmixer of nutribullet. Breng op smaak met pezo en kurkuma.
  4. Maak 4 brochettes van de kippenblokjes en bak ze mooi bruin in een pan met olijfolie of boter.
  5. Bak de groene groenten aan in een pan of wok met een geut olijfolie en kruid met pezo.
  6. Doe een streepje mango-saus op het bord, leg daarop twee brochettes en als laatste de groene groenten.
Notities

Super lekker en extra sappig en mals vlees. De zoete toets van het sausje past perfect bij de kip.

Je kan er eventueel nog wat krieltjes bij serveren.