Kippenvinken in romige champignonsaus met pasta/paupiettes de poulet
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediënten
  • 4 kippenvinken
  • 1 uifijn gesnipperd
  • 1groot teentje lookgeperst
  • 100g spekblokjes
  • 250g champignonsin schijfje gesneden
  • 1 laurierblad
  • 3takjes tijm
  • 200ml droge witte wijn
  • 200ml room
  • 1/2el kippenbouillonblokje
  • 1noot boter
  • pezo
  • peterselieafwerking
  • 400 à 500g pasta
  • blanke rouxindien nodig
Instructies
  1. Kruid de kippenvinken met pezo en bak ze mooi bruin in boter in een kookpot met een dikke bodem. Haal ze uit de kookpot.
  2. Bak in dezelfde pot de spekblokjes aan.
  3. Voeg de ui en de look toe. Stoof glazig.
  4. Voeg nu de champignons toe en bak even mee aan.
  5. Bevochtig met de witte wijn en laat 5 minuten inkoken.
  6. Doe er nu de room, het laurierblad, de tijm en het bouillonblokje bij. Leg het vlees weer in de pan en zet het vuur lager. Laat op een zacht vuurtje pruttelen voor ongeveer 35 minuten tot het vlees gaar is. Dik de saus in indien nodig met blanke roux, de saus mag niet te dik zijn!
  7. Kook de pasta gaar in gezouten water zoals aangegeven staat op de verpakking.
  8. Verdeel de pasta over de borden met het vlees en de saus, werk af met wat peterselie.
Notities

Dit gerechtje kan je in Frankrijk in verschillende restaurantjes eten, het wordt meestal met pasta of rijst geserveerd. Je ziet het vlees in de winkels liggen onder de naam ‘paupiettes de poulet’.

Bij ons zien de blinde vinken er net iets anders uit maar deze zijn zeker even smaakvol als de Belgische variant!

.