Kipschotel met groentjes en quinoa
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • texmex, cajun, kippenkruiden, pezomarinade voor de kip
  • 2 rode uifijn gesnipperd
  • 3 wortelsin stukjes
  • olijfolie
  • 1klontje boter
  • 2cm gembergeraspt
  • 2cm verse kurkumageraspt
  • 1/2 chilipeperfijn gesnipperd
  • 1stengel citroengrasgekneusd
  • 2 rode puntpaprika’sin stukjes
  • 1 gele paprikain stukjes
  • 1 courgettein stukjes haal een deel van de zaadlijsten eruit
  • 300g kippenhaasjein stukjes
  • 100ml kokosroom
  • 150g quinoa3 kleuren quinoa
  • 1handje koriander
Instructies
  1. Marineer de kip, doe wat olijfolie, texmex, cajun, kippenkruiden en pezo onder elkaar en roer dit onder de kip.
  2. Stoof de ui in wat olijfolie in een diepe kookpot met dikke bodem aan.
  3. Voeg er de wortel, gember, kurkuma, chilipeper en het citroengras toe, laat wat meestoven.
  4. Doe er nu de paprika bij en laat weer eventjes meestoven.
  5. Als laatste de courgette.
  6. Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking.
  7. Bak nu de kippenhaasjes in een pan met wat boter mooi bruin.
  8. Werk de groentjes al met de kokosroom en voeg de kippenblokjes toe, proef en kruid eventueel nog wat bij. Haal het citroengras eruit.
  9. Schep de groentjes met de kip in diepe borden met wat quinoa, werk af met wat koriander.
Notities

Lekkere zuiderse smaken, kleurt ook mooi geel door de kurkuma.

Ook lekker met pasta enz…

Je kan het zeker en vast combineren met andere groentjes, laat je inspiratie werken.

Of een scampi in de plaats of vis, het kan allemaal.