Knolseldersoep
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
  • 1/2 knolselderin blokjes
  • 1 uifijn gesnipperd
  • 1teentje lookfijn gesneden
  • 1 rood pepertjefijn gesneden
  • 1 preiin halve ringen
  • 1l water
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 1groot blik tomatenpuree
  • pezo
  • cayennepepernaar smaak
  • 1geut melk
  • boter
  • 100g sluimererwtjesin de lengte in reepjes gesneden
Instructies
  1. Stoof de ui aan in wat boter. Voeg de look en het pepertje toe. Laat eventjes stoven.
  2. Doe er nu de knolselder, prei en tomatenpuree bij. Laat weer eventjes mee stoven.
  3. Bevochtig nu met het water en de bouillonblokjes. Laat 25 minuten zachtjes koken.
  4. Mix de soep en kruid af met pezo en cayennepeper naar smaak. Voeg nog een geut melk toe voor een romige smaak.
  5. Kook de sluimererwtjes kort in licht gezouten water. Giet af en spoel onder koud stomend water.
  6. Serveer de soep in kommetjes en werk af met wat sluimererwtjes.
Notities

Pas op met de cayennepeper! Wanneer de soep doorkookt word deze nog pikanter, dus let er een beetje mee op.

Melk zwakt pikante smaken wat af!