Knolseldersoepje
Porties
6personen
Porties
6personen
Ingrediƫnten
  • 1 uifijn gesneden
  • 1 preiin ringen gesneden
  • 600g knolselderin blokjes
  • 1 bloemige aardappelin blokjes
  • 1l kippenbouillon
  • 200ml room
  • 3plakjes serrano ham
  • 1hand peterselie
  • olijfolie
  • pezouit de molen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 110 graden.
  2. Neem een ovenplaat en leg er een bakpapier op, daarop de serranoham en dek deze weer af met een vel bak papier, zet een uurtje in de oven en laat nadien afkoelen.
  3. Neem een kookpot en smelt er wat boter in, stoof hier de ui in glazig.
  4. Voeg er nu de prei, knolselder en de aardappel aan toe, laat even mee stoven.
  5. Bevochtig met de bouillon en laat ongeveer een 20 minuutjes koken of tot de groentjes gaar zijn.
  6. Maak de peterselieolie: hak de peterselie zeer fijn en doe deze in een vijzel en plet nog eens fijn, leng aan met wat olijfolie en kruid met pezo.
  7. Mix de soep en zeef ze ook nog een keer, zodat alle vezels eruit zijn en je een zeer gladde soep hebt. Doe er nu de melk bij en kruid eventueel nog wat bij met pezo.
  8. Doe de soep in bordjes en werk af met de gedroogde ham en wat peterselieolie.
Notities

Zeer dik fluweelachtig soepje, hou je niet van zo een dikke soep voeg dan wat extra bouillon toe of melk.

Ook feestelijk hapje in een glaasje met wat garnaaltjes of wat gerookte zalm.