Kokossoepje met scampi’s
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
  • 12 scampi’szuiver gemaakt
  • 600ml kippenbouillonwater plus 2 bouillonblokjes
  • 400ml kokosmelk
  • 1 citroengrasgekneusd
  • 1 vanillestokje
  • 1 1/2koffielepel groene currypasta
  • pezo
  • 200g snijboontjesin schuine stukjes gesneden
  • 125g verse kleine maiskolfjesgehalveerd in de lengte
  • 1/2 rode peperin have ringetjes
  • verse korianderafwerking
Instructies
  1. Verwarm de bouillon en de kokosmelk met de currypasta.
  2. Voeg de boontjes, maiskolfjes en de pepertjes toe laat 5 minuutjes sudderen.
  3. Doe er nu de scampi’s bij en laat ze 3 minuten meesudderen, proef de soep en kruid eventueel bij met pezo.
  4. Serveer in leuke kommetje en werk af met wat koriander. Dien op met wat brood.
Notities

Dit zuiderse mooie gele soepje is een leuk idee om met Pasen te serveren, eventueel met een brunch! Doe de soep dan in kleine kommetjes of zet de soep op een warmhoudplaat en laat iedereen nemen naar smaak.