Konijn in witte wijn roomsaus, witloof en peterselie aardappeltjes
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
2konijnenbillen
2nootjesboter
2stronkjeswitloof
6vastkokende aardappelen
3sjalotjesfijn gesnipperd
1elbloem
250mldroge witte wijn
200mlculinaire room
1koffielepelmosterd
1blaadjelaurier
pezo
1handpeterseliefijn gehakt
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Kruid de konijnenbillen met pezo en bak ze mooi bruin in een pan met boter.
Haal ze uit de pan en leg ze in een ovenschaal.
Maak de saus:
Stoof de sjalotjes aan in de pan van de konijnenbillen.
Voeg de bloem bij en blus met de witte wijn.
Laat eventjes inkoken.
Doe de room erbij.
Kruid het geheel af met pezo, laurierblad en de mosterd.
Giet de saus over het konijn, dek af met aluminiumfolie en zet 1 uur in de oven.
Draai de billen regelmatig om.
Stoom het witloof beetgaar en laat wat afkoelen.
Kook de aardappelen in gezouten water beetgaar, giet af en roer er een nootje boter en de peterselie onder.
Snij het witloof overlangs door en bak het mooi bruin in een pan met boter en kruid met pezo.
Dresseer de borden: leg op elk bord 3 stukjes witloof wat aardappelpartjes en een konijnenbil met de witte wijn roomsaus.