Konijn in witte wijn roomsaus, witloof en peterselie aardappeltjes
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 2 konijnenbillen
  • 2nootjes boter
  • 2stronkjes witloof
  • 6 vastkokende aardappelen
  • 3 sjalotjesfijn gesnipperd
  • 1el bloem
  • 250ml droge witte wijn
  • 200ml culinaire room
  • 1koffielepel mosterd
  • 1blaadje laurier
  • pezo
  • 1hand peterseliefijn gehakt
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Kruid de konijnenbillen met pezo en bak ze mooi bruin in een pan met boter. Haal ze uit de pan en leg ze in een ovenschaal.
  3. Maak de saus: Stoof de sjalotjes aan in de pan van de konijnenbillen. Voeg de bloem bij en blus met de witte wijn. Laat eventjes inkoken. Doe de room erbij. Kruid het geheel af met pezo, laurierblad en de mosterd.
  4. Giet de saus over het konijn, dek af met aluminiumfolie en zet 1 uur in de oven. Draai de billen regelmatig om.
  5. Stoom het witloof beetgaar en laat wat afkoelen.
  6. Kook de aardappelen in gezouten water beetgaar, giet af en roer er een nootje boter en de peterselie onder.
  7. Snij het witloof overlangs door en bak het mooi bruin in een pan met boter en kruid met pezo.
  8. Dresseer de borden: leg op elk bord 3 stukjes witloof wat aardappelpartjes en een konijnenbil met de witte wijn roomsaus.
Notities

Konijn is ook lekker met zoet fruit (zie Konijn met rode wijn en gedroogde abrikozen) of met bier.