Konijn met champignons en zoete ui
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
  • 1 park konijn
  • 500g champignonsin 4 gesneden
  • 4 zoete uienin halve ringen gesneden
  • boter
  • 1/2liter blonde leffe
  • 6 jenever besjesgeplet met de vijzel
  • 1el bonenkruid
  • 1teentje lookgeperst
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 4takjes peterselie
  • 1 selder
  • 3takjes tijm
  • 2blaadjes laurier
  • 1el mosterd
  • 1geut balsamicoazijn
  • bruine roux
  • 1handjes bieslookfijn gesnipperd
Instructies
  1. Kruid het konijn met pezo en bak het mooi bruin in een pan met boter. Haal het uit de pan en leg het in een grote kookpot.
  2. Bak de ui goudbruin in dezelfde pan met wat boter. Voeg de jeneverbesjes, het bonenkruid en de look toe.
  3. Blus met het bier en giet alles over het konijn.
  4. Voeg nu een halve liter water en het kippenbouillonblokje toe. Maak een kruidentuiltje van de peterseliestengels, de tijm, de selder en het laurierblad, leg dit bovenop het konijn. Voeg de mosterd en de balsamicoazijn toe. Zet weer op het vuur en laat op een zacht vuurtje 45 minuten pruttelen.
  5. Verwarm de oven voor op 60 graden.
  6. Voel met een vork of het konijn gaar is. Als het konijn gaar is, haal het dan uit de kookpot, leg het in een diepe schaal, dek af met aluminiumfolie en zet in de oven tot je gaat eten.
  7. Dik de saus in met bruine roux en breng verder op smaak met pezo.
  8. Bak de frietjes.
  9. Leg op ieder bord een stukje konijn, wat champignons, saus en frietjes. Werk af met bieslook.