Konijn met pastinaak, worteltjes en noedels
Porties
3personen
Porties
3personen
Ingrediƫnten
  • 1 parkkonijn
  • 2 sjalotjesfijn gesneden
  • 3teentjes lookgeperst
  • 100g pancetta
  • 1 pastinaakgeschild en in halve maantjes
  • 5 worteltjesgeschild en in schijfjes
  • 1,2kg tomatenblokjes
  • 3takjes rozemarijn
  • 3takjes tijm
  • 200ml witte wijn
  • 200ml gevogeltefond
  • 3el balsamicoazijn
  • 1el gedroogde oregano
  • cayennepeper
  • 1/2 vleesbouillonblokje
  • pezo
  • noedels
  • boter
  • olijfolie
  • maizeana roux
  • 1handje peterseliefijn gehakt
Instructies
  1. Bak het konijn aan in een pan met boter en kruid met pezo.
  2. Neem een grote kookpot en doe er wat olijfolie in. Stoof de sjalotjes en de look glazig.
  3. Knip de pancetta in kleine stukjes en voeg bij de sjalotjes. Bak mee aan.
  4. Doe pastinaak en de worteltjes bij de sjalot.
  5. Blus met de wijn
  6. Voeg de tomatenblokjes en de gevogeltefond toe.
  7. Kruid met rozemarijn, tijm, oregano, cayennepeper, vleesbouillonblokje en pezo. Voeg ook de balsamicoazijn toe.
  8. Leg het konijn bij de groentjes en laat zachtjes 1 uur pruttelen of tot het vlees gaar is. Proef de saus en kruid indien nodig bij. Dik de saus een beetje in met maizena roux.
  9. Zet een ruime pot water op met zout en kook de noedels zoals aangegeven staat op de verpakking.
  10. Leg op ieder bord wat noedels, een stukje konijn met groentjes en werk af met peterselie.
Notities

De smaak van de pastinaak trekt mooi in de saus die licht zoet smaakt.

Ik maak dit gerecht meestal een dag op voorhand. Na een nachtje trekken zijn de smaken nog beter.

Ook lekker met puree.