Konijn met rode wijn en gedroogde abrikozen
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
  • 1 konijn
  • 2 uienfijn gesneden
  • 4takken selderin boogjes gesneden
  • boter
  • pezo
  • 500ml rode wijn, merlotklein flesje van Aldi
  • 400ml gevogelte fond
  • 100ml water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 150g gedroogde abrikozengehalveerd
  • 250g champignonszuiver gemaakt en in 4 gesneden
  • 1el suiker
  • bruine roux
Instructies
  1. Kruid de stukken konijn met pezo en bak ze in een pan met boter mooi bruin. Haal ze uit de pan en leg ze in een grote kookpot.
  2. Voeg er de selder en de ui aan toe. Giet er de rode wijn en de fond bij. Ook het water en het bouillonblokje. Breng aan de kook, draai dan het vuur zachter en laat ongeveer anderhalf uur zachtjes pruttelen. Of tot het konijn gaar is.
  3. Bak ondertussen de champignons in een pan met boter mooi bruin. Kruid met pezo. Voeg ze na 1 uur bij het konijn.
  4. Als het konijn gaar is, haal je het uit de pot en voeg je de abrikozen en de suiker toe. Dik de saus in met bruine roux en laat de saus nog eens goed doorkoken. Proef en kruid indien nodig nog wat bij met pezo.
Notities

Lekker met kroketjes of puree.

Dit stoofpotje is een echte aanrader op koude winterse dagen.

Konijn moet niet altijd met bier klaargemaakt worden, ook met wijn is konijn zeer smaakvol.