Konijn met worteltjes en olijven
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 2 konijnenbillen
  • 250g worteltjesin lucifers gesneden
  • 2takken selderin elleboogjes gesneden
  • 2 tomatengepeld, zaden verwijderd en in blokjes gesneden
  • 50g zwarte olijven
  • 1el kappertjes
  • 100ml droge witte wijn
  • 1koffielepel witte wijnazijn
  • 1koffielepel rietsuiker
  • pezo
  • olijfolie of boter
  • blanke roux
Instructies
  1. Kruid het konijn met pezo en bak het aan in een pan met boter of olijfolie.
  2. Blus met witte wijn.
  3. Voeg de worteltjes en de selder toe, laat onder deksel garen op een zacht vuurtje tot het konijn zacht is.
  4. Doe de olijven en de kappertjes erbij, laat nog 5 minuten verder stoven.
  5. Voeg de azijn en de suiker toe.
  6. Proef en kruid indien nodig bij met pezo.
  7. Bind de saus een beetje met blanke roux.
Notities

Konijn op een andere manier klaargemaakt en ook zeker lekker.

Je kan er kroketjes, puree of krieltjes bij serveren.