Koude pasta met tonijn
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
  • 200g spirelliof andere pasta
  • 3 eitjeshard gekookt en afgekoeld
  • beetje citroensap
  • 1hand bieslookextra voor de afwerking
  • 1 sjalotje
  • 1doosje tonijn op eigen natuitgelekt
  • 150g Griekse yoghurt
  • 1el mayonaise
  • 1koffielepel zachte mosterd
  • pezo
Instructies
  1. Kook de pasta zoals aangegeven staat op de verpakking in gezouten water. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat verder afkoelen.
  2. Pel de eitjes en plet ze met een vork. Voeg ze bij de pasta.
  3. Snipper de bieslook en het sjalotje fijn en voeg bij de pasta.
  4. Haal de tonijn wat uit elkaar met een vork en meng onder de pasta.
  5. Maak de saus: meng de yoghurt, de mayonaise, de mosterd en het citroensap. Kruid met pezo en meng goed onder elkaar.
  6. Meng de saus onder de pasta, proef en kruid eventueel nog wat bij met pezo.
  7. Zet alles liefst nog een uurtje in de koelkast zodat de smaken zich goed kunnen vermengen en alles goed koud is. Zo trekt de saus ook nog wat in de pasta!
Notities

Frisse zomerse koude pasta, lekker als lunch, bij brunch, op een buffet of bij de BBQ.

Je kan er nog wat extra groentjes aan toevoegen zoals tomaatjes, paprikablokjes of mais enz

Zo heb je elke keer weer een salade met andere kleuren.

Of verdeel de kom in twee porties: 1 met extra groentjes en 1 zonder de extra groentjes.