Krabballetjes
Porties
12stuks
Porties
12stuks
Ingrediƫnten
krabballetjes
  • 180g vers krabvleeskrabbenpoten
  • 1el mayonaise
  • 2 lente-uitjesfijn gesnipperd
  • 1el peterseliefijn gehakt
  • 1 eigeelplus 1 el water
  • bloem
  • panko
saus
  • 2el mayonaise
  • 3el zoete chilisaus
  • 1beetje limoensap
Instructies
  1. Haal het vlees uit de krabbenpoten.
  2. Meng het vlees van de krab met de mayonaise, lente-ui en de peterselie, kruid met pezo en laat wat opstijven in de diepvries. zo kan je straks makkelijk balletjes vormen.
  3. Zet het losgeklopt eigeel met 1 el water, de bloem en de panko klaar om te paneren.
  4. Maak nu mooie balletjes van het krabvlees en paneer ze eerst in de bloem, dan in het ei en als laatste in de panko. Leg ze op een bordje in de frigo tot verder gebruik.
  5. Maak de saus: Meng de mayonaise en de zoete chilisaus onder elkaar en werk af met een beetje limoensap.
  6. Bak de balletjes in een hete pan met olie en boter of in de friteuse.
Notities

Wanneer je ze in de friteuse bakt, moet je genoeg beweging houden met je mandje anders plakken ze vast aan de onderkant van het mandje.

Beetje plakkerig knoeiwerk om ze te maken, maar wel zeer lekker