Kreeft met kruidenboter op de BBQ
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 1 kreeftvoorgekookt
  • 2el boter
  • 1handje bieslookfijn gehakt
  • 1handje korianderfijn gehakt
  • 1 sjalotjefijn gesneden
  • 1beetje paneermeel
  • pezo
  • lookpeder
Instructies
  1. Verwarm de BBQ voor op 230 graden.
  2. Breek de scharen van de kreeft af en hak ze eventjes in zodat je het vlees er makkelijk uitkrijgt na het grillen.
  3. Snij de kreeft overlangs in twee. Leg de kreeft en de scharen in een aluminium bakje. Besmeer de twee kreefthelften royaal met de kruidenboter.
  4. Meng de boter, de fijn gehakte kruiden, het sjalotje en het paneermeel onder elkaar. Kruid met pezo en lookpoeder.
  5. Besmeer de twee kreefthelften royaal met de kruidenboter.
  6. Zet ze op de BBQ en sluit het deksel. Klaar in 6 minuten.
  7. Lekker met een stukje brood.
Notities

Je kan de kreeft natuurlijk ook in de oven bereiden.