Kreeftenbisque met zeevruchten
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 500ml kreeftenbisquekant en klaar
  • 150ml kreeftenfond
  • 8 scampi’szuiver gemaakt
  • 2 langoustineszuiver gemaakt
  • 500g mosselenzuiver gemaakt en voorgekookt
  • 300g schelpjes vb kokkelszuivergemaakt en voorgekookt
  • 1geut room
  • lookpoeder
  • 1noot boter
  • pezo
  • 1hand peterseliefijn gehakt
Instructies
  1. Bak de langoustines kort in een pan met boter en kruid ze een beetje met pezo. Haal uit de pan.
  2. Bak de scampi’s kort in aan in wat boter en kruid ze met lookpoeder. Haal ze uit de pan.
  3. Giet de kreeftenbisque in een ruime kookpot en verwarm, voeg de fond en de room toe.
  4. Haal de mosselen uit de schelp, houd enkele mosselen apart als afwerking.
  5. Proef de soep en kruid bij indien nodig, te sterk dan voeg je wat water of nog wat room toe.
  6. Doe nu alle zeevruchten in de soep zodat alles weer kan doorwarmen.
  7. Schep de soep in twee diepe borden en werk af met de zeevruchten en wat peterselie.
Notities

Serveer er een stukje geroosterd stokbrood bij dat je met een teentje look insmeert.

Deze soep is een maaltijdsoep!