Krieltjessalade met warm gerookte zalm
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
Salade
  • 500g kleine krieltjes
  • 200g fijne boontjes
  • 250g warm gerookte zalmDelhaize, Lidl
  • 1rode uifijn gesnipperd
  • 2 lente-uitjesin fijne ringetjes gesneden
  • 2handen veldsla
  • 1geut olijfolie
Dressing
  • 170g Griekse yoghurt
  • 1grote el mayonaise
  • 1/2 citroenhet sap
  • 1koffielepel scampi kruidenLidl
  • 300takjes dillefijn gehakt
  • pezo
Instructies
  1. Kook de krieltjes beetgaar in gezouten water. Giet af en laat wat afkoelen. Snij ze in verschillende vormen.
  2. Kook de boontjes in gezouten water beetgaar, giet af en spoel ze onder koud stomend water.
  3. Maak de dressing: meng de Griekse yoghurt en de mayonaise met het citroensap. Breng op smaak met de verse dille, de scampikruiden en pezo.
  4. Meng de krieltjes met de boontjes en twee eetlepels van de dressing onder elkaar.
  5. Leg op een groot bord wat veldsla met daarop de aardappelsalade.
  6. Verdeel er de rode ui en de lente-uitjes over.
  7. Haal het vel van de zalm en breek in stukjes, verdeel de zalm over de salade. Ook nog enkel plukjes veldsla.
  8. Werk de salade af met een draai van de peper- en zoutmolen en een geutje olijfolie. Serveer de rest van de saus apart bij de salade.
Notities

Lekkere maaltijd salade, je kan de zalm ook vervangen door kip, gebruik dan in je dressing eventueel wat curry!