Kruidige salade met warm gerookte zalm en gorgonzola-dressing
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
Salade
  • gemengde jonge slablaadjes
  • 450g warm gerookte zalmLidl
  • 1hand peterseliefijn gesnipperd
  • 2handjes dille
  • 2handjes basilicum
  • 2handjes koriander
  • 200g groene druifjesgehalveerd
  • 250g artisjokharten op olie
  • 200g radijsjes
  • Himalaya zout
  • azijn
Dressing
  • 250g volle platte kaas
  • 100g gorgonzola
  • 1 sjalotjefijn gesnipperd
  • 1teentje lookfijn gesneden
  • citroensap
  • zwarte peper
Instructies
  1. Snij de radijsjes in dunne plakjes, doe ze in een kommetje en bestrooi ze lichtjes met wat Himalaya zout en wat azijn. Laat ze wat marineren.
  2. Mix alle ingrediƫnten voor de dressing tot een gladde saus. Dit gaat zeer goed met de nutribullet. Heb je die niet, gebruik dan een staafmixer.
  3. Verwijder de vel van de zalm en snij in stukjes.
  4. Verdeel de sla over 4 borden. Daarop de zalm, de artisjokharten, de druifjes en de radijsjes. Verdeel daarop de groene kruiden. Serveer de saus apart zo kan iedereen naar wens saus nemen.
  5. Lekker met een stukje stokbrood.
Notities

Wanneer je niet van gorgonzola houdt, kan je deze salade ook met een fris yoghurt sausje serveren.

Maar zeker eens proberen, de smaken komen echt goed tot zijn recht. Het is een echte smaakexplosie!