Lamskoteletjes met portosaus, krieltjes en groentjes.
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediënten
10krieltjes
3takjes tijm
1teentjelook
fleur de sel
1lamskroon
100mlrode porto
200mlwater
1rundsbouillonblokje
1elrode bessen gelei
100mlroom
1doosjebaby spinazie
lookpoeder
1/2kleine bloemkoolin roosjes
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kook de krieltjes beetgaar.
Halveer de krieltjes, doe ze in een ovenschotel met tijm, geplette look, fleur de sel en een geut olijfolie.
Kruid de lamskroon met pezo en bak rondom mooi bruin in een pan met boter.
Leg het vlees in een ovenschotel en dek af met aluminiumfolie.
Blus de pan met de Porto en het water. Voeg het bouillonblokje en de rode bessen gelei toe en laat inkoken. Voeg de room toe, proef en kruid bij met pezo indien nodig, dik de saus een beetje in met bruine roux.
Bak de spinazie in een pan met boter, kruid met pezo en lookpoeder. Haal uit de pan en bak de bloemkoolroosjes aan met pezo. Warm de spinazie mee op met de bloemkool.
Snij de lamskroon in stukken en dresseer de borden.
Notities
Probeer zeker de Porto saus een keertje, die valt hier echt in de smaak. Ook lekker bij wild.