Lamskoteletjes met portosaus, krieltjes en groentjes.
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediënten
  • 10 krieltjes
  • 3takjes tijm
  • 1teentje look
  • fleur de sel
  • 1 lamskroon
  • 100ml rode porto
  • 200ml water
  • 1 rundsbouillonblokje
  • 1el rode bessen gelei
  • 100ml room
  • 1doosje baby spinazie
  • lookpoeder
  • 1/2 kleine bloemkoolin roosjes
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Kook de krieltjes beetgaar. Halveer de krieltjes, doe ze in een ovenschotel met tijm, geplette look, fleur de sel en een geut olijfolie.
  3. Kruid de lamskroon met pezo en bak rondom mooi bruin in een pan met boter. Leg het vlees in een ovenschotel en dek af met aluminiumfolie.
  4. Blus de pan met de Porto en het water. Voeg het bouillonblokje en de rode bessen gelei toe en laat inkoken. Voeg de room toe, proef en kruid bij met pezo indien nodig, dik de saus een beetje in met bruine roux.
  5. Stoom de bloemkool beetgaar.
  6. Zet de krieltjes en het vlees 15 minuten in de oven, het vlees moet nog rosé zijn.
  7. Bak de spinazie in een pan met boter, kruid met pezo en lookpoeder. Haal uit de pan en bak de bloemkoolroosjes aan met pezo. Warm de spinazie mee op met de bloemkool.
  8. Snij de lamskroon in stukken en dresseer de borden.
Notities

Probeer zeker de Porto saus een keertje, die valt hier echt in de smaak. Ook lekker bij wild.