Kook de krieltjes beetgaar in gezouten water en laat aflkoelen.
Schil de asperges en kook ze beetgaar in gezouten water, giet af en laat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij de krieltjes overlangs in twee en doe ze in een ovenschotel.
Kruid ze met wat zwarte peper, fleur de sel, enkele takjes tijm en de geplette teentjes look.
Besprenkel met wat olijfolie en zet 15 minuten in de oven of tot ze mooi gekleurd zijn.
Blus de pan met 100 ml water, 2 el balsamico azijn, gehakte tijm, 1 el honing en een beetje groentebouillon.
Kruid eventueel nog wat bij met pezo en dik indien nodig in met wat bruine roux.
Bak de asperges zeer kort in een hete grillpan met wat olijfolie.
Kruid ze met wat pezo en Italiaanse kruiden,
Dresseer de borden:
leg op ieder bord 4 asperges, daarop de koteletjes met wat saus en de krieltjes, werk af met wat tuinkers.
Kijk foto!
Notities
Zeer lekker en snel gerechtje, zorg dat de krieltjes en de asperges de dag ervoor zijn voorgekookt en je hebt op 1-2-3 eten op tafel staan.