Langoustines met quinoa en tomaatjes
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediënten
gekonfijte tomaatjes
  • 20 kerstomaatjes
  • 1takje tijm
  • 1takje rozemarijn
  • 1blad laurier
  • 1teentje lookgepeld en geplet
  • pezo
  • 1/2koffielepel suiker
quinoa
  • 2el pijnboompitjes
  • 100gram quinoa
  • 1el rozijntjes
  • Komijn
  • pezo
  • olijfolie
sausje
  • 2el mayonaise
  • sesamolie
  • limoensap
  • rijstazijn
  • 1 à 2el sesamzaadjes
  • peper
extra
  • 1/2bol mozzarella of burrata
  • 8tal kerstomaatjes
  • peterselie of basilicumafwerking
  • 4 langoustinesontdooid, zuiver gemaakt en droog gedept.
  • 1noot boter
Instructies
gekonfijte tomaatjes
  1. Verwarm de oven voor op 140 graden.
  2. Maak met een mes een kruisje in de tomaatjes. Dompel de 20 kerstomaatjes enkele seconden in kokend water, haal ze eruit met een schepspaan en laat ze schrikken in ijswater. Haal de velletjes van de tomaatjes en leg ze in een ovenschaal.
  3. Voeg alle ingrediënten voor de gekonfijte tomaatjes toe aan de tomaten en hussel ze door elkaar. Zet ze 15 à 20 minuten in de oven.
quinoa
  1. Kook de quinoa in 15 minuten gaar in gezouten water, giet af en spoel onder koud water.
  2. Hak de rozijntjes fijn en meng ze onder de quinoa.
  3. Bak de pijnboompitjes in een droge pan mooi bruin en meng ze onder de quinoa.
  4. Kruid de quinoa met komijn en pezo. Roer er nog een geutje olijfolie onder.
sausje
  1. Bak de sesamzaadjes in een droge pan mooi bruin.
  2. Breng de mayonaise op smaak met alle ingrediënten voor het sausje. Proef regelmatig! Voeg op het laatste nog een beetje water toe zodat het sausje iets vloeibaarder wordt.
extra
  1. Snij de kerstomaatjes in verschillende vormen.
  2. Snij de mozzarella in blokjes .
  3. Kruid de langoustines aan 1 kant met pezo en bak ze zeer kort in een pan met boter.
bord dresseren
  1. Leg in een halve maan de quinoa met daarop de verschillende tomaatjes en de mozzarella, werk af met peterselie of basilicum. Leg er de mooi gebakken langoustines bij en serveer het sausje apart.
Notities

Gerechtje met redelijk wat werk en veel verschillende smaken. Je kan deze quinoa-salade ook serveren met tomaatjes en scampi’s. Veel minder duur en zeker ook heel smaakvol.

Langoustines zijn zeer prijzig!