Lasagne met champignons en mascarpone
Porties
6personen
Porties
6personen
Ingrediƫnten
  • 250g verse lasagne vellen
  • olijfolie
  • 400g gemengd gehakt
  • 2teentjes lookfijn gesneden
  • 2 sjalottenfijn gesneden
  • 1 rode uifijn gesneden
  • 3 wortelsin blokjes
  • 3takken selderin blokjes
  • 500g champignonsin stukjes
  • 1blik tomatenblokjes met basilicum
  • 2el oregano
  • pezo
  • 1/2 rundsbouillonblokje
  • 1geut balsamico azijn
  • cayennepeper
  • 500g mascarpone
  • 100g vers geraspte parmezaan
  • 150g gemalen kaas
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Stoof de ui, sjalot en de look aan in wat olijfolie.
  3. Voeg de wortels en de selder toe.
  4. Bak de champignons in een aparte pan aan in wat olijfolie op een redelijk hoog vuur en kruid ze met pezo. Doe ze bij de rest van de groentjes.
  5. Bak ondertussen in een droge pan het gehakt rul, kruid naar smaak met pezo. Voeg bij de groentjes.
  6. Doe nu de tomatenblokjes erbij en kruid met de oregano, pezo, het rundbouillonblokje, balsamicoazijn en cayennepeper. Laat zachtjes sudderen tot de groentjes beetgaar zijn.
  7. Roer de mascarpone glad met de parmezaan en kruid met pezo. Wanneer het geheel niet goed mengt, zet het mengsel dan eventjes in de microgolfoven. Zo mengt het zich goed en verdeelt het ook goed over de lasagne vellen.
  8. Bouw nu de lasagne: Neem een ovenschaal en begin met een laagje groentesaus, daarop de lasagne vellen, dan het mascarpone mengsel. Wissel zo af tot de ingrediƫnten op zijn, eindig met een laagje mascarpone mengsel en doe daarop nog wat gemalen kaas.
  9. Zet de lasagne 35 minuten in de oven.
Notities

Wanneer je de lasagne op voorhand maakt en uit de koelkast komt, hou er dan rekening mee dat hij iets langer in de oven moet staan, alles is dan ijskoud!