Lasagne met courgette en mozzarella
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 6 verse lasagne vellen
  • 1 uifijn gesnipperd
  • 1teentje lookgeperst
  • 1el tomatenpuree
  • 1koffielepel harissa
  • 400g tomatenblokjes met basilicum
  • italiaanse kruiden
  • 1 courgettein dunne linten gesneden, mandoline
  • 50g parmezaanse kaasgeraspt
  • verse basilicum
  • 2bollen mozzarellain plakjes gesneden
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Stoof de ui en de look aan in olijfolie.
  3. Voeg de tomatenpuree en de harissa toe, laat even mee aanbakken. Voeg de tomatenblokjes toe. Kruid met pezo en Italiaanse kruiden. Laat 15 minuten sudderen.
  4. Maak de lasagne: Neem twee vuurvaste schaaltjes. Eerst een bodempje saus, daarop de courgette, mozzarella en een lasagnevel, wissel af tot de ingrediƫnten op zijn. Bouw de lasagne zoals je zelf wil, zorg wel dat je eindigt met saus. Werk af met de Parmezaanse kaas.
  5. Zet 20 minuten in de oven, werk af met enkele blaadjes basilicum.
Notities

Snelle lasagne, maar ook zeer lekker.