Lasagne met rundsgehakt
Porties
6personen
Porties
6personen
Ingrediƫnten
Rode saus
  • 2 rode uienfijn gesnipperd
  • 2teentjes lookgeperst
  • 400g gehakt
  • 2 rode paprika’sin brunoise
  • 1 groene paprikain brunoise
  • 2 dikke wortelsin brunoise
  • 1/2 courgettein brunoise
  • 1 prei witin halve maantjes
  • 1blik tomaten blokjesmutti – pizza
  • 1hand verse basilicumblaadjes
  • 1el gedroogde provencaalce kruiden
  • 1el oregano
  • pezo
  • 1koffielepel harissa
  • 1 vleesbouillonketeltje
  • olijfolie
Kaassaus
  • 30g boter
  • 40g bloem
  • 700ml melk
  • 100g gemalen kaas
  • pezono
  • pasta vellen
Instructies
Rode saus
  1. Stoof de ui aan in wat olijfolie samen met de look.
  2. Voeg het gehakt toe en roer rul.
  3. Doe er nu alle fijngesneden groentjes bij en de tomatenblokjes.
  4. Kruid met oregano, provencaalce kruiden, pezo, harissa, basilicum en het bouillonketeltje. Laat het geheel pruttelen tot de groentjes beetgaar zijn.
Kaassaus
  1. Laat de boter smelten, voeg de bloem toe en roer goed. De bloem moet drogen. Doe er nu geleidelijk aan de melk bij tot je een mooi gebonden saus hebt. Roer er van het vuur de kaas onder naar smaak en kruid met pezono.
Lasagne
  1. Neem een vuurvaste schotel en bouw de lasagne. Eerst een laag rode saus, dan lasagne vellen, daarop kaassaus en dan weer lasagne vellen. Wissel ze zo af en eindig met een laagje saus waarop je nog wat gemalen kaas overheen strooit.
  2. Zet de lasagne 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Notities

Leg de lasagne vellen de 1 keer horizontaal de 2 de keer verticaal, zo zal je een stevigere lasagne krijgen.

Ik werk met lasagne vellen die je niet moet voorkoken of met verse lasagne vellen.

Deze lasagne heb ik in Entrecasteauxk gemaakt, daar is het gehakt een beetje anders dan hier. Dit keer had ik rundsburger van de Lidl genomen, dit wat uitstekend gehakt.