Lasagne met spinazie en gerookte zalm
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
  • 1 uifijn gesnipperd
  • 2teentjes lookgeperst
  • 400g verse spinaziegoed gewassen en gedroogd
  • 250g ricotta
  • 100ml room
  • 160g gemalen kaas
  • 200g gerookte zalm
  • 250g verse lasagne vellen
  • 100ml melk
  • 2 tomatenin schijfjes
  • verse basilicum
  • pezono
  • 1noot boterovenschaal in te boteren
  • olijfolie
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Stoof in een grote diepe pan de ui en de look aan in olijfolie.
  3. Voeg er beetje bij beetje de spinazie bij. Wacht tot de spinazie is geslonken vooraleer je weer spinazie bijvoegt.
  4. Doe nu de room, de helft van de ricotta en 60g gemalen kaas bij de spinazie, breng op smaak met pezo.
  5. Smeer een ovenschotel in met wat boter en bouw hierin de lasagne. Begin met wat spinazie, daarop een lasagnevel, daarop de zalm, wissel zo verder af tot al de ingrediƫnten op zijn.
  6. Meng nu de overige helft van de ricotta met de melk, kruid met pezono en giet dit mengsel over de lasagne. Geen paniek: dit is zeer vloeibaar maar tijdens het bakken komt het allemaal goed.
  7. Leg nu de schijfjes tomaat op de lasagne en werk af met de rest van de gemalen kaas.
  8. Schuif de lasagne 40 minuten in de oven. Haal uit en werk af met enkele plukjes basilicum.
Notities