Linguine met jonge spinazie, champignons en krokante kippenhaasjes
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
250glinguine
1sjalotfijn gesnipperd
1teentjelookgeperst
250gchampignonsin schijfjes gesneden
200mlsojaroom
1/2kippenbouillonblokje
125gjonge spinaziegrof gehakt
250gkippenhaasjegehalveerd
4elbloem
2eitjes
50gvolkoren crackersfijn gemalen (ik gebruik die van de Lidl)
kerriepoeder
pezo
olijfolie
2handjespeterseliefijn gehakt
1nootjeboter
blanke roux
Instructies
Stoof het sjalotje en de look aan in olijfolie.
Voeg de champignons toe en bak mee aan.
Voeg de sojaroom en het bouillonblokje toe.
Doe spinazie erbij en laat slinken.
Kook de linguine in gezouten water zoals aangegeven staat op de verpakking.
Voeg 1 pollepel kookvocht toe aan de saus.
Dik de saus wat in indien nodig.
Kruid het zelfgemaakt paneer meel goed met pezo en kerriekruiden.
Paneer de kippenblokjes: 1 door de bloem, 2 door het losgeklopt ei, 3 door het zelfgemaakt paneermeel.
Bak de kippenblokjes mooi bruin en gaar in een pan met olijfolie en een klontje boter.
Roer de saus onder de linguine, daarop de krokant gebakken kippenblokjes en werk af met peterselie.