Linzensoep met kurkuma en komijn
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
  • 225g gedroogde groene linzen
  • 2 uienfijn gesnipperd
  • 2teentjes lookgeperst
  • 1 preiwitin halve ringen gesneden
  • 2koffielepels kurkuma
  • 1koffielepel Komijn
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1.2l water
  • 2 uienin ringen gesneden, afwerking
  • 1handje peterselie of korianderfijn gehakt
  • olijfolie
Instructies
  1. Kook de linzen 10 minuten in gezouten water en giet af.
  2. Stoof de fijn gesnipperde ui en de look glazig in olijfolie.
  3. Voeg de prei, kurkuma en komijn toe. Laat mee aanstoven.
  4. Bevochtig met het water en doe er het bouillonblokje bij, laat 20 minuten zacht koken.
  5. Mix de soep glad met de staafmixer. Proef de soep en kruid bij met pezo indien nodig.
  6. Stoof de uiringen aan in een pan met olijfolie zonder ze te laten kleuren.
  7. Schep de soep in borden en werk af met de uiringen, enkele druppels olijfolie en de peterselie of koriander.