Loempia met kip en groentjes
Porties
8 à 10stuks
Porties
8 à 10stuks
Ingrediënten
  • 5bladen brickdeeg
  • 2 kipfilets
  • 1teentje lookgeperst
  • 1 rode paprikain fijne reepje
  • 1 preifijngesneden
  • 1 limoen
  • 100g sojascheuten
  • chilivlokken
  • gerookt paprikapoeder
  • 2el olijfolie
  • pezo
  • 1 eilosgeklopt
Instructies
  1. Maak de marinade: Rasp de schil van de limoen in een glazen kom. Voeg het sap van de limoen, de look, de chilivlokken, het paprikapoeder en het olijfolie toe.
  2. Snij de kip in fijne reepjes, leg ze in de marinade en laat ze minstens 30 minuten marineren.
  3. Verhit wat boter in een pan en bak de kip hierin.
  4. Voeg de prei en de paprika toe aan de kip. Kruid met pezo.
  5. Als de groentjes beetgaar zijn, voeg je de sojascheuten toe en laat nog 2 minuten mee aanstoven. Zet van het vuur en laat afkoelen.
  6. Verwarm de oven of airfryer voor op 180 graden.
  7. Snij het brickdeeg in twee en leg wat vulling op ieder vel. Vouw de buitenkant naar binnen en rol stevig op. Smeer wat ei op de rand en plak dicht.
  8. Smeer de loempia’s in met wat olijfolie en bak ze ongeveer 12 minuten in de oven.
Notities

Lekker met zoete chilisaus of currysaus.

Je kan ze ook groter maken: neem dan een gans vel brickdeeg en vul dit.

Loempia’s met curry zijn lekker met frietjes of rijst, of serveer er extra groentjes bij.