Maaltijdsalade met gemarineerde kip, aardappelen en boontjes
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 300g krieltjesvoorgekookt in gezouten water
  • 500g fijne boontjesbeetgaar gekookt en gespoeld onder koud stromend water
  • 3 eitjeshard gekookt
  • 2 sjalotjesfijn gesnipperd
  • 50g spekblokjes
  • 1el sherryazijn
  • 2 kippenfilets
  • 1el graanmosterd
  • 1el citroensap
  • 1el olijfolie
  • 1el verse rozemarijnfijn gehakt
  • 1teentje lookgeperst
  • pezo
  • boter
Instructies
  1. Bak de spekblokjes en de sjalotjes in een antikleefpan aan met een beetje boter.
  2. Snij de krieltjes in schijfjes en bak mee aan.
  3. Voeg de boontjes toe en warm kort mee aan. Blus de pan met de sherryazijn, laat verdampen en kruid met pezo.
  4. Maak de marinade: meng de mosterd, het citroensap, de olijfolie, de rozemarijn en de look. Kruid met pezo. Snij de kipfilet in dunnere reepje en wikkel door de marinade.
  5. Bak de kip gaar in een pan met boter.
  6. Snij de eitjes in partjes.
  7. Dresseer de borden: doe de aardappelmengeling in een diep bord, leg daarop de ei partjes en de kip. Werk af met een takje rozemarijn.
Notities

Gebruik zeker niet te veel boter bij het aanbakken van het spek en de sjalotjes, het spek verliest genoeg vet om alles in te kunnen bakken.

De kip marinade is ook lekker bij aardappelen met groentjes.

Je kan de kip ook klein snijden, marineren en dan op de gourmet. Houd er wel rekening mee dat deze marinade wat spettert bij het bakken van vlees.