150gveldslagrof gehakt, hou enkele blaadje heel voor de afwerking
2eitjes
3elboter
3elbloem
500mlmelk
200goud Bruggegeraspt
pezono
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kook de macaroni in gezouten water zoals aangegeven staat op de verpakking.
Voeg helemaal op het laatste 125 g veldsla toe. Die moet echt maar 10 sec meekoken.
Giet af en laat goed uitlekken.
Maak de kaassaus:
Smelt de boter, roer er de bloem onder en laat een minuutje drogen op het vuur.
Voeg nu rustig al roerend de melk toe (met een garde), laat indikken.
Roer er de kaas onder (hou een beetje apart) en breng op smaak met pezono.
Roer de hamblokjes onder de kaassaus.
Meng nu de macaroni en de kaassaus onder elkaar, giet niet direct alle saus erbij, het kan zijn dat het teveel saus is!
Maak twee kuiltjes in de macaroni met behulp van een lepel.
Breek in ieder gaatje een ei en kruid met pezo.
Strooi nog een beetje kaas over de schotel.
Schuif de schotel voor 20 minuten in de oven.
Werk af met enkele blaadjes veldsla.
Notities
Je kan deze ovenschotel gerust een dag op voorhand maken.
Haal de schotel een uurtje voor je deze in de oven schuift uit de koelkast.