Makkelijke hapjes voor twee
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 2plakjes gedroogde hamserrano, proscuitto…
  • 2bolletjes meloen
  • 4 oesters
  • 1hand grof zeezout
  • citroen
  • peper
  • 6 scampi’s
  • 50ml room
  • gele curry pasta
  • 10 ansjovis op olie met look
Instructies
  1. Doe de ham in een klein potje met een bolletje meloen.
  2. Doe het grof zeezout in een kommetje en meng er een heel klein beetje water onder, dit ziet eruit als ijs. Doe het ijs op een bordje. Open de oesters en zet ze op het zout. Werk af met peper en een partje citroen.
  3. Pel en ontdarm de scampi’s, steek ze op per drie op een prikkertje. Maak het sausje: doe de room in een steelpannetje en breng aan de kook, doe er naar smaak de curry bij en kruid af met pezo. Bak de scampi’s in een pan met wat boter en kruid ze met pezo. Doe een beetje saus in en kommetje en leg het sateetje van scampi er bovenop.
  4. Rol de ansjovis op en leg ze in een kommetje.
  5. Serveer alle kommetjes samen op een houten plank en serveer er iets lekker bij om te drinken. Samen genieten!
Notities

De currysaus is nog lekkerder met een fijn gesnipperd appeltje er onder. De appel doe je er op het laatste in, deze moet niet meegekookt worden.