Marokkaanse maaltijdsoep
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
  • 500g rundstoofvlees
  • 1el ras-el-hanout
  • olijfolie
  • 70g tomatenpuree
  • 2 uienfijn gesnipperd
  • 1plantje korianderfijn gehakt
  • 2el peterseliefijn gehakt
  • 3stengels seldergeschild en in boogjes gesneden
  • 1 preiin halve ringen gesneden
  • 1.5l water
  • 3 rundsbouillonblokjes
  • 330ml tomaten frito (Heinz)
  • 150g linzenblik
  • 150g kikkererwtenblik
  • 1 Turks brood
Instructies
  1. Meng het vlees met de ras-el-hanout.
  2. Neem een kleefpan en doe er wat boter in. Verhit en bak hierin het vlees mooi bruin.
  3. Voeg het tomatenpuree toe en laat eventjes meebakken.
  4. Doe nu ook de ui, de selder en de prei erbij. Roer een keer goed om.
  5. Blus met een beetje water en roer alle braadresten los. Giet nu alles in een grote kookpot en voeg de rest van het water toe. En doe er de bouillonblokjes bij.
  6. Doe de helft van de koriander bij de soep en al de peterselie.
  7. Laat de soep anderhalf uurtje zachtjes garen.
  8. Voeg de linzen en de kikkererwten het laatste kwartier toe aan de soep, wanneer het vlees goed gaar is.
  9. Bak het brood zoals aangegeven staat op de verpakking.
  10. Serveer de soep in diepe borden en werk af met koriander en Turks brood.
Notities

Licht pikante soep, lekker op een koude winteravond.